Skyggen i mit øje (2021)

CASPER: ⭐⭐⭐⭐
ANN: ⭐⭐⭐⭐

Det er umuligt ikke at blive berørt af ‘Skyggen i mit øje’. Historien om hvordan 86 børn og 17 voksne døde ved en fejl under 2. Verdenskrig bringes rædselsvækkende til live, men hvorfor? Og hvad laver nonnen og hipposvinet midt i det hele? Ole Bornedals storfilm går ikke rent hjem hos Ann og Casper, men den er svær at anmelde, for der er meget at tage ind og snakke om. Premiere d. 28. oktober, 2021.

Om morgenen den 21. marts 1945 er nonnerne og skolekammeraterne Rigmor, Eva og Henry fra Den Franske Skole på Frederiksberg klar til at starte skoledagen. Langt derfra – på den anden side af Nordsøen – gør britiske piloter fra Royal Air Force sig klar til en afgørende mission for den danske modstandsbevægelse. De sætter kurs mod Shellhuset, Gestapos Hovedkvarter midt i København. På øverste etage har tyskerne anbragt 26 danske fanger som et levende værn. Angrebet lykkes, men ikke langt derfra rammer tragedien. Et fly er styrtet ned tæt ved Den Franske Skole, og branden får de efterfølgende bombefly til at tro, at målet ligger under røgsøjlen…

I filmen følger publikum børnene Henry (Bertram Bisgaard), Eva (Ella Josephine Lund Nilsson) og Rigmor (Ester Birch Beck) og deres familier, nonnen Teresa (Fanny Bornedal), den danske HIPO Frederik (Alex Høgh Andersen), de britiske piloter Peter (Alban Lendorf) og Andy (James Tarpey), samt to tilfangetagne frihedskæmpere spillet af Jens Sætter-Lassen og Joen Højerslev. Børnenes forældre spilles af blandt andre Danica Curcic, Mads Riisom, Kristian Ibler, Malene Beltoft og Maria Rossing. SKYGGEN I MIT ØJE er skrevet og instrueret af Ole Bornedal.

You May Also Like